Vážení zákazníci, Kukačka.cz se mění na Supertip.cz - vaše oblíbené produkty zůstávají tam, kde to znáte.

Kategorie zboží

Chaga biomasa 100 kapslí


Chaga je perlou sibiřské a asijské přírody.
Vaše cena 288,70
Vaše cena bez DPH 257,80
 
Dostupnost Skladem 1 ks
Odesíláme zítra

Výprodej zboží této kategorie - slevy až 80%


Podrobný popis

Chaga je perlou sibiřské a asijské přírody. Stejně jako mnohé další houby TČM má tisíciletou tradici v užívání. U čínského dvora údajně užívali chagu již před 2000 lety. Chaga, alias Rezavec šikmý, je houba nepravidelného tvaru s výrazným typicky černým zbarvením, které je způsobeno koncentrací pigmentu melaninu. Původní domovinou chagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou a známou houbou již od 16. století. Chaga si libuje v nepříznivých podmínkách, kde parazituje na kmenech bříz, nasává do sebe jejich energii. Prášek (biomasa) nebo extrakt? I když mohou být ze stejné byliny, resp. houby, jedná se o dva rozdílné produkty, dva rozdílné způsoby zpracování. Každý má však svůj smysl. Zatímco extrakty jsou vlastně výtažky, které jsou koncentrované a obsahují vysoké množství polysacharidů, glukanů a dalších tělu prospěšných látek, tak prášek či biomasa působí více synergicky než extrakty, protože obsahuje všechny látky a enzymy, které se při extrakci ztrácejí. Prášková forma z biomasy má oproti extraktu také jemnější působení. Biomasa podporuje lepší přijímání a vstřebávání polysacharidů do imunitního systému na úrovni střev. Obecně se dá říci, že biomasu lze doporučit při dlouhodobém užívání a extrakty naopak při akutních potížích. Denně lze užívat kolem 3 g houbového prášku (biomasy), ale může to být klidně až trojnásobek. Stravitelnost a zpracování Houby je nutné při zpracování upravit tak, aby je náš zažívací systém dokázal strávit. Obal houbových buněk tvoří chitin, který nedokážeme strávit. Pokud tedy chceme z hub, resp. z jejich buněk, získat maximum účinných látek, musíme je zpracovat tak, abychom narušili jejich chitinový obal. U extraktů k tomu dochází pomocí jemné extrakce horkou vodou, u některých hub je nutná druhá extrakce alkoholem, tedy dvojitá extrakce. U prášků se mele usušená plodnice houby speciální metodou shellbroken, při které dochází k dezintegraci buněk pro vyšší stravitelnost.